loader

Fyll ut skjema og bestill time

Blødning i tannkjøttet

Merker du at det oppstår blødning i tannkjøttet når du pusser tenner eller bruker tanntråd, anbefaler vi at du tar kontakt med en tannlege og går til en undersøkelse. Tannlegene i Jarhuset har samlet flere spesialister på tannhelse under ett tak sentralt i Bærum.

Blødning i tannkjøttet kan nemlig være en kronisk betennelse som heter periodontitt, og dersom dine tenner ikke skal falle ut, er det avgjørende at riktig behandling blir iverksatt så hurtig som mulig. Det er naturligvis ikke all blødning i tannkjøttet som fører til periodontitt, men fordi denne sykdommen gjerne kommer snikende uten at verten merker smerter eller andre sykdomstegn, er det viktig å oppdage den tidlig. Av samme grunn oppfordrer vi alle til å jevnlige kontroller.

Dersom det viser seg at blødning i tannkjøttet er periodontitt med festetap, skal man være forberedt på at det kan bli en langvarig behandling. Det er også avgjørende at man som pasient får innsikt i sin sykdom og hvilke steg man selv kan ta for å holde betennelsen nede. Målet med behandlingen er å stanse utviklingen, noe man oppnår ved hjelp av en grundig rens, med spesielt fokus på tannhalsområdene der hvor sykdommen presenterer seg. Med andre ord er munnhygiene helt avgjørende.

Kommer du til oss med en blødning i tannkjøttet som viser seg å være en betennelse, behøver du ingen henvisning, med mindre du har en fast tannlege.
Grunnen til dette er at vi ønsker et best mulig grunnlag for samarbeid slik at vi kan gi deg den riktige behandlingen ut fra dine forutsetninger.

Har du spørsmål om blødning i tannkjøttet eller ønsker du å bestille time for en undersøkelse, skal du bare kontakte oss på telefon eller kontaktskjemaet her på nettsiden.
loader