Tannlegene Jarhuset 2017
2017 Tannlegene Jarhuset
Sykdommen periodontitt (pyrea) er den hyppigste årsaken til at nordmenn- og kvinner over 45 mister tenner. Et av problemene med sykdommen er at pasienten ofte ikke vet om den før tenner har begynt å løsne. Med andre ord kan man ha periodontitt (pyrea) uten verken smerter eller andre tegn til sykdom.

Periodontitt (pyrea) viser seg gjerne ved at tannkjøttet blir hovent og rødt, spesielt ved tannpuss kan man legge merke til en lettere blødning. Dette betyr ikke automatisk at betennelsen vil utvikle seg, men oftere enn ikke vil sykdommen arbeide seg dypere mot tannfestet.

Dessverre er det slik at periodontitt (pyrea) er en kronisk sykdom som man aldri hundre prosent kan friskmeldes fra, men det betyr ikke at man skal gi opp! Selv om behandlingen kan være en langvarig prosess, er det mye man selv kan gjøre for å vedlikeholde sine tenner og holde betennelsen i sjakk. Helt avgjørende er det naturligvis at man kommer på jevne kontroller og at man bryr seg om sin tannhygiene. Pasientens immunsystem og hvordan dette reagerer er også en viktig del av sykdommens utvikling. Andre faktorer som medvirker er genetikk, alder, røyking, etnisitet, stress og medisinbruk. Generelle sykdommer som diabetes kan også spille inn.

Vi har lang erfaring i behandling av periodontitt (pyrea) og våre dyktige spesialister og tannpleiere vil sørge for at du får den mest effektive behandlingen. Man behøver ikke henvisning for å komme til oss, men vi anbefaler dette dersom du har en fast tannlege slik at vi kan samarbeide best mulig med denne.

Har du spørsmål om periodontitt eller vil du bestille en time hos vår dyktige spesialist i periodonti / tannpleiere, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på telefon 67 53 63 72 eller bruk kontaktskjemaet her på våre nettsider.